21. septembar 2020. – “PRIRODA U POZITIVU”

Izložba fotografija – Priroda u pozitivu, koja u Kraljevu gostuje zahvaljujući EU info centru i Delegaciji EU u Srbiji, u organizaciji sa National Geographic Srbija, danas je i zvanično otvorena u okviru sedmog dana Anfiteatra u bioskopu KVART

Ovim povodom, posetiocima se obratio Vladan Slavković, jedan od osnivača A.N.F.I. teatar festivala i direktor pozorišne trupe Grupa Grupa, koji je izjavio da  je ovo „izložba sve lepote Srbije koje su sjajni fotografi „upecali“ proteklih godina“.

To je nešto što čini našu zemlju zaista prelepom, naročito kada ih pogledate kroz ove objektive i ponekad baš dobro dođe ovakva izložba da se podsetimo koliko imamo lepu zemlju i koliko nam fali malo svakodnevnog truda svakog od nas da je bar malo očistimo, da je održimo barem koliko-toliko čistom i da je volimo, ne bi li ona opstala i za našu decu i za sve ono što dolazi iza nas – ocenio je Slavković.

On je još istakao da je izložbu pomogla Delegacija EU u Srbiji, kao što pomaže i ovaj festival i da su, upravo zahvaljujući podršci ljudi koji cene prave stvari, a posle šest punih godina festivala prepoznaju i prave vrednosti koje ovaj festival zastupa, ponosni da im budu domaćini.

Salvković je zahvalnost uputio svima koji su pomogli, naročito tviter ekipi, Delegaciji EU u Srbiji i svim onim pojedincima koji su makar pomalo pomagali da se festival održi u ovim trenucima:

Hvala onima koji su pomogli tako što su poštovali mere zaštite, koji su držali distancu i nosili maske dok traju predstave i hvala vam svima što ste izdržali u ovim nezahvalnim trenucima ovaj festival, koji je pokušao da ispoštuje sve mere, a da zaštiti umetnost i da zaštiti pozorište.

Naročitu zahvalnost Slavković je iskazao volonterima Crvenog krsta koji su pomagali i pomažu svima nama u vreme pandemije, lekarima, svim onim herojima ulice kojima posvećuju ovaj festival, za sve ono što rade tokom pandemije i za sve ono što inače rade da nam svima bude makar malo bolje.

Izložba će biti izložena u bioskopu KVART do 30. septembra.

Minja Milovanović, portal Krug

Foto: Milica Šolajić Popović